border border border border
border
 september 2006 - september 2007    - 353 dagen op wereldreis! -   vrijdag 15 augustus 2014  
border border
Limestone Thailand Jessie en Joris
border border
 arrow 
   Home arrow Wie zijn wij?
border border

Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Voorbereidingen
Reisverslagen
Foto album
Contact
Links


Wie zijn wij?

Deze website en dus ook onderstaande tekst is in de periode 2006-2007 geschreven. In 2009 hebben wij echter besloten ieder onze eigen weg te gaan, waardoor deze tekst niet meer van toepassing is. Maar omdat veel mensen het leuk vonden om de achtergrond van onze reis te lezen, hebben we besloten deze hier wel te laten staan.


Augustus 2005: we zitten in ons zeilbootje te praten en fantaseren over een tijdje wonen in het buitenland; iets wat we altijd al hebben willen doen. Dan vraagt Jessie zich ineens af waarom we eigenlijk nooit nagedacht hebben over een wereldreis. Joris reageert niet erg enthousiast. Een wereldreis, wat een stom idee!

Een week later hebben we het er weer over. Joris vindt het nu eigenlijk een goed idee en is erg enthousiast, maar Jessie ziet nu toch allerlei beren op de weg. We hebben immers beiden een goede baan, een fijn huis, een mooie boot en een auto die rijdt. Dat gaan we toch niet allemaal opzeggen? Na veel praten en ideeën uitwisselen is het idee geboren:

'We gaan op wereldreis!'

Maar nu het idee is geboren, moet er heel wat worden gedaan en worden uitgezocht. We hebben besloten een jaar te sparen. Zo hebben we genoeg tijd om alles te regelen en met dat geld zullen we het moeten doen.

Maar eerst even voorstellen...

Jessie en Joris op Solo

Wij zijn dus Joris en Jessie en alweer bijna 7 jaar heel gelukkig met z’n tweetjes. We wonen samen in Deventer in een prachtige huurwoning aan de IJssel. Verder is ons verhaal ongeveer hetzelfde als veel andere wereldreizigers. We werken allebei nu een paar jaar en zien bij vrienden en familie kinderen en koophuizen komen. Willen we weg, dan kan het nu nog. Wij hebben nog geen hypotheek, kinderen of huisdieren en zijn dus nergens aan gebonden. Het geeft natuurlijk wel wat onzekerheid qua carrièrevooruitzichten om een tijd weg te gaan, maar we hebben beiden het vertrouwen dat dat wel goed komt. Liever spijt van dingen die we gedaan hebben dan van dingen die we niet gedaan hebben!

Onze gezamenlijke hobby is zeilen. Op bovenstaande foto zijn we heerlijk aan het genieten op de Friese wateren op Solo, ons kajuitzeilbootje van 6 meter (een Carina Thomat uit 1978). We hebben hier veel plezier aan beleefd, maar om diverse redenen hebben we besloten de boot te verkopen.


Jessie Jessie

Jessie is 27 jaar. Na de opleiding Facility Management is zij verder gaan studeren
aan de VU met de opleiding Cultuur, Organisatie en Management. Hierna rolde zij
door toeval de wereld van de schuldsanering in en is zij nu bewindvoerder
WSNP (wet schuldsanering natuurlijke personen) en curator in faillissementen.


JorisJoris

Joris is 31 jaar. Na de studie Analytische Chemie volgde hij de studie Bedrijfskundige Informatica. Hierna vond hij al snel een leuke baan bij een bedrijf in Deventer dat logistieke software ontwikkelt en verkoopt. Hier werkt hij als sotwareontwikkelaar, installeert de software bij klanten en geeft ondersteuning in het gebruik.

 


 
Naar boven Naar boven Naar boven
border borderborder border
     
border
Gemaakt met Joomla!
border
border border
border border border border
border border border border