border border border border
border
 september 2006 - september 2007    - 353 dagen op wereldreis! -   vrijdag 15 augustus 2014  
border border
Limestone Thailand Jessie en Joris
border border
 arrow 
   Home arrow Reisverslagen arrow Columns
border border

Home
Nieuws
Wie zijn wij?
Voorbereidingen
Reisverslagen
Foto album
Contact
Links


Columns
Mannen met Baarden
Geschreven door Joris   
dinsdag 24 juli 2007
Je komt ze tijdens het reizen wel tegen; van die wereldvreemde figuren. Het zijn dan vaak van die mensen die al een tijdje wonen in een land en het contact met de werkelijkheid een beetje zijn verloren. Zo was er bijvoorbeeld een nederlandse jongen die we hebben ontmoet in Laos die daar werkte voor een NGO . Hij was echter elke dag zo stoned, dat hij van voren niet wist wat hij van achteren deed.
Een fractie minder erg zijn de backpackers met baarden. Hygiene is hen namelijk wereldvreemd. Ik heb het dan niet over een stoppelbaardje van een paar dagen oud. Nee...ik heb het hier over een baard van minimaal een paar maanden. Het lijkt erop dat de eigenaar zich sinds het begin van zijn reis maar niet meer heeft geschoren. Niet dat ik iets tegen baarden heb, maar dit zijn van die baarden die alle kanten opgroeien zonder enige structuur. Vaak zitten er ook nog etensresten in. De baard staat hier symbool voor: "ik ben backpacker en het kan me allemaal niet zoveel meer schelen"
De lifters in Australie waren ook altijd mannen met baarden. In van die vieze kleren met gaten stonden ze dan langs de weg. Ik heb deze lifters nooit meegenomen. Als het nou twee blondines waren dan was het een ander verhaal. Maar ja...een man met een baard??!!
In ons guesthouse in Kuala Lumpur waren er ook twee mannen met baarden. Zij kwamen altijd ongewassen in hun onderbroekje aan het ontbijt zitten. Na dan hun voedzame maaltijd te hebben gegeten van wit brood met boter, vergaten ze altijd hun zooi op te ruimen. Sterker nog...de volgende dag was het enige mes weg. Ik weet zeker dat een man met een baard dit mes heeft gejat!

Joris
 
Naar boven Naar boven Naar boven
border borderborder border
     
border
Gemaakt met Joomla!
border
border border
border border border border
border border border border